Winst voor beide partijen
De deal is een win-winsituatie voor beide organisaties: met de overeenkomst kan de faculteit haar opleidingen beter afstemmen op het bedrijfsleven, terwijl Colruyt zo een voet tussen de deur heeft om goed opgeleide laatstejaars te rekruteren. “Met deze overeenkomst hopen wij de instroom van goed opgeleide HUB-studenten te verzekeren”, aldus Koen De Maesschalck, directeur Mens & Organisatie bij de distributeur.
“Wij organiseren heel wat initiatieven die de band tussen onze faculteit en het bedrijfsleven onderhouden en nog versterken: business seminars, job fairs, stages, onderzoeksprojecten, enzovoort. Dankzij de samenwerking krijgen onze studenten een beter zicht op wat een sterke speler als de Groep Colruyt van goede kandidaten verwacht en welke competenties nodig zijn om een stevige carrière uit te bouwen”, aldus Greet Raspoet, decaan van de faculteit Economie & Management. Medewerkers van Colruyt zullen bovendien gastcolleges geven aan de HUB.
Het is het tweede jaar dat Colruyt en de HUB – de fusie van de Katholieke Universiteit Brussel en enkele hogescholen – samen in zee gaan. Net als vorig jaar zal Colruyt ook de beste masterproeven over duurzaam ondernemen van de faculteitsstudenten belonen.
Ook voor scholieren
Colruyt spitst zijn rekruteringsinspanningen uiteraard niet alleen toe op hogeschoolstudenten of universitairen. In de tweede helft van oktober gingen bijvoorbeeld al een aantal scholieren uit het deeltijds onderwijs aan de slag in enkele vestigingen van Colruyt dankzij een samenwerkingsproject met de Don Boscoschool in Halle. De jongeren kunnen er praktijkervaring opdoen en Colruyt kan meteen hun inzet en vaardigheden testen.
De besten krijgen dan doorgaans een contract aangeboden, want Colruyt “is voortdurend op zoek naar talentvolle en goed opgeleide mensen”, zoals Koen De Maesschalck het formuleert. Eind deze maand organiseert de groep overigens twee jobdagen, eentje in Antwerpen en eentje in Leuven.