Action telt al 500 winkels in Frankrijk

Action telt al 500 winkels in Frankrijk
Shutterstock.com

Action is verantwoordelijk voor een van de spectaculairste groeiverhalen van een buitenlandse distributeur in Frankrijk. In 2012 opende de discountketen zijn eerste Franse vestiging in Courrières, amper zeven jaar later staat de teller al op vijfhonderd.

 

Belangrijkste markt

Gisteren werd in Nice die 500e Franse Action plechtig geopend. "Frankrijk is vandaag onze eerste markt, vóór Nederland! En we zijn van plan onze langetermijnontwikkeling in het land voort te zetten", zegt Wouter de Backer, algemeen directeur Action Frankrijk, aan Linéaires.

 

Om het helse groeitempo mogelijk te maken, bouwt het bedrijf met de regelmaat van een klok nieuwe distributiecentra in Frankrijk. Volgend jaar komt er een vierde nabij Angers, om het westen van het land te bedienen. Eerder opende de keten al magazijnen in Moissy-Cramayel (2016), Labastide-Saint-Pierre bij Montauban (2017), en Belleville (2019).

 

Action wordt gecontroleerd door het Britse investeringsfonds 3i en heeft meer dan 1500 verkooppunten in zeven landen in Europa: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Polen. De totale omzet groeide van 873 miljoen euro in 2012 naar 4,2 miljard euro vorig jaar. De waarde van de discoutketen wordt geschat op ruim tien miljard euro.