Action is meer dan 10 miljard waard

Action is meer dan 10 miljard waard
Shutterstock.com

De Britse eigenaar van winkelketen Action, investeringsmaatschappij 3i, heeft vanochtend zijn halfjaarcijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt onder meer dat de koopjesketen intussen meer dan tien miljard euro waard is. Vorig jaar werd de waarde van de retailer nog op 6,5 miljard euro geschat.

 

Aandelenoverdracht

Het bedrag van 10,25 miljard euro is gebaseerd op een daadwerkelijke verkoop van aandelen: sommige kleinere aandeelhouders wilden immers hun winst verzilveren. In hun plaats kwamen nieuwe investeerders, schrijft het FD. De expansie van Action staat in schril contrast met de situatie waarin retailers als Blokker en Hema zich bevinden, gekenmerkt door grote verliezen en een zware schuldenlast.

 

In de eerste tien maanden van het jaar groeide Action op vergelijkbare basis met 5,6%. Netto kwamen er in die periode ook 148 winkels bij, wat het totaal op 1473 brengt, verspreid over zeven landen. Het opende dit jaar ook al drie nieuwe distributiecentra, waarvan een in Polen. Het komende jaar zal Action nog twee magazijnen openen in Slovakije en Frankrijk.