Verkoop steeg te traag
Jadraque was amper een jaar algemeen directeur: hij werd in maart 2014 benoemd, nadat zijn voorganger Manel Adell het bedrijf had verlaten. Op het moment van zijn benoeming was hij al tien jaar aan de slag in diverse functies bij het Spaanse modemerk.
Volgens Desigual werd de beslissing in wederzijds overleg genomen, rekening houdend met de commerciële uitdagingen waar het bedrijf voor staat. Marktkenners wijzen echter naar de Franse aandeelhouder Eurazeo, die eind vorig jaar al liet verstaan dat er iets schortte. Op een investeringsdag hekelden de Fransen dat de omzet maar half zo sterk steeg als de toename van het aantal verkooppunten.
Ook op zoek naar nieuwe financieel directeur
Het aftreden van Jadraque betekent dat stichter Thomas Meyer de touwtjes (tijdelijk) weer in handen neemt. De Zwitser richtte de firma in 1984 op en opende twee jaar later een eerste winkel op Ibiza. Daarmee eindigen de wijzigingen overigens niet: desigual zou ook op zoek zijn naar een nieuwe financieel directeur om een eventuele beursgang mee te begeleiden. Dat is immers een van de opties die Eurazeo heeft om zijn investering te rendabiliseren.
De kleding van Desigual wordt in 109 landen verkocht via een netwerk van 530 boetieks onder eigen naam, via 11.000 multimerkenboetieks en via 2.500 verkoopshoeken in warenhuizen. Die leverden Desigual in 2014 uiteindelijk een omzet op van 964 miljoen euro, 16,2% meer dan het jaar voordien. De nettowinst kwam uit op 14 % van de omzet.