Foodmaker keert terug naar de Leuvense binnenstad: de restaurantketen neemt er Lettuce over, met de eigenaars van de lunchbar als zelfstandige uitbaters.
Franchise “way to go”
Na de opening van een Foodmaker aan de Sportoase van Leuven verstevigt de lunch- en snackformule zijn greep op de studentenstad. In de Tiensestraat is lunchbar Lettuce omgevormd tot een Foodmaker-restaurant, om de hoek van waar Foodmaker jaren geleden al een restaurant had. Door de lange werkzaamheden op het De Somerplein (toen nog Fochplein) zag de keten zich genoodzaakt om dat restaurant te sluiten, maar “die sluiting deed pijn”.
Nu gaat Foodmaker in zee met lokale ondernemers Jonas Bogaerts en Robin Vandebroeck als franchisenemers. Het duo runt ook al de vestiging aan Sportoase en was eigenaar van Lettuce. In de toekomst gaan ze samen voor nog meer locaties, zegt CEO Lieven Vanlommel.
Expansie via franchising is immers de nieuwe “way to go” voor Foodmaker, dat na de coronacrisis kampt met verlieslatende eigen restaurants. Het bedrijf is op zoek naar meer ondernemers om het Foodmaker-concept verder uit te rollen.