Duc d’O zag verliezen oplopen
Duc d’O werd door Hendrik Verhelst opgericht in 1983 en produceert zo’n 30 ton chocoladeproducten per dag. Het bedrijf is vooral bekend van zijn truffels, zijn minipralines en zijn likeurpralines.
Financieel ging het Duc D’O de jongste jaren echter niet voor de wind. In het boekjaar 2013 zakte de omzet van 27,839 miljoen euro naar 27,351 miljoen euro. Daarbij werd een verlies geleden van 3,213 miljoen euro, nadat er ook het jaar voordien al een malus van 1,975 miljoen euro werd opgetekend. De nieuwe tegenvaller deed het overgedragen verlies toenemen tot 7,661 miljoen euro.
Baronie zet expansie voort
Duc d’O wordt nu overgenomen door Baronie, de chocoladegroep uit Veurne die eigendom is van de Nederlander Fons Walder. Voor Baronie is het een nieuwe stap in zijn expansie. In augustus 2011 nam het bedrijf ook al het Brugse Kathy Chocolaterie over, toen die producent van bouchees, paaseieren en zeevruchten met overlevingsproblemen kampte.
Eerder dat jaar had Baronie al een sprong gemaakt met de overname van de Europese consumentenproducten van Barry Callebaut, die gegroepeerd werden in de onderneming Stollwerk. In die portfolio zaten onder meer de merken Jacques en Sarotti.
Baronie is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in zijn sector met productievestigingen in België, Nederland, Duitsland en Zwitserland. Het produceert zowel merkproducten als private label.