(Publireportage) Met de toename in populariteit van e-commerce nemen ook cyberaanvallen toe. Gelukkig kunnen retailers rekenen op duizenden ethische hackers die hun knowhow en ervaring inzetten voor het grotere goed. Intigriti legt uit hoe.
Een gids om risico’s aan te pakken voor retailers
Als iemand een veiligheidslek zou vinden in je webshop, dan zou je dat wellicht willen weten. Een eenvoudige maar beproefde methode om je tegen cyberbedreigingen te beschermen, is door ethische hackers in te zetten om de beveiliging van de webshop te testen en je te waarschuwen als je systeem kwetsbaar is.
Om retailers wegwijs te maken in cybersecurity, organiseert Intigriti op 15 februari een gratis webinar over hoe je nog onbekende cyberdreigingen voor kunt blijven door hackers in te zetten als beveiliging. Als je nog niet zo goed weet wat ethisch hacken precies is, nodigen we je uit om eerst verder te lezen om de basisprincipes van deze trending beveiligingsmethode beter te begrijpen.
Hoe ethische hackers retailers kunnen helpen
Duizenden ethische hackers over de hele wereld gebruiken hun talenten voor het grotere goed. Ze helpen de digitale winkelervaring van de consument veiliger te maken door gebreken in hun beveiliging op te sporen, vast te stellen en te melden voor het te laat is.
Wat zijn ethical hackers?
De term “hacking” verwijst naar de handeling waarbij computerprogrammering of technische knowhow wordt ingezet om door cybersecurity heen te breken. De mainstream media hebben de neiging om hacken te associëren met een criminele daad, maar ethisch hacken is net het tegenovergestelde.
Net als hackers met slechte bedoelingen hebben ethische hackers een grondig inzicht in systemen, codes en programmeren. Beide worden gedreven door één doel: de beveiliging van een doelwit omzeilen. Maar zoals de naam al doet vermoeden, respecteert een ethische hacker de wet en onthult hij kwetsbaarheden aan de bedrijven waarmee hij samenwerkt. Ethische hackers zijn hoog opgeleide personen die de acties van criminele hackers in alle veiligheid kunnen nabootsen om gebreken en blinde vlekken in de beveiliging op te sporen.
Hackers inzetten om je beveiliging te testen
Tegenwoordig huren veel online handelaars ethische hackers in om hen te helpen kwetsbaarheden in de cyberbeveiliging van hun digitale activa op te sporen. Zo versterken ze niet alleen hun cyberbeveiliging, maar het houdt hen ook een stapje voor op cybercriminelen. Bovendien kunnen ze dankzij ethische hackers:
-
Het risico op gegevensverlies na een cyberaanval beperken
-
Laten zien dat ze zich inzetten op permanente beveiliging
-
Hun betrouwbaarheid op het vlak van gegevensbescherming verbeteren
-
De voortdurende evolutie van cyberbedreigingen in het oog houden
-
Hun aansprakelijkheid beperken in geval van een cyberaanval.
Een voorbeeld van een retailer die al volop inzet op een dergelijke beveiliging, is de Belgische schoenen verkoper Torfs, die ethische hackers aanmoedigt om kwetsbaarheden in zijn bedrijven te melden via een bug bounty-programma. Raf De Lau, IT manager bij Torfs, benadrukt het belang van de relatie die het bedrijf heeft met de community van ethische hackers: “Dankzij het bug bounty programma hebben we ernstige problemen kunnen opsporen. Als een criminele hacker deze gebreken ontdekt had, zouden ze ons handenvol geld gekost hebben en veel schade hebben toegebracht aan ons merk”.
Samenwerken met ethische hackers
Ethische hackers besteden veel tijd aan het opsporen van beveiligingslekken om die vervolgens te melden aan bedrijven. Daarom is het van cruciaal belang om een logische en stressvrije manier te voorzien waarop ze potentiële kwetsbaarheden in de beveiliging kunnen melden. Niet alleen moedig je hen zo aan om de kwetsbaarheden op een verantwoorde manier te melden, maar je maximaliseert ook het succes van hun inspanningen.
Neem deel aan Intigriti’s gratis webinar van een uur op 15 februari 2022 om het meeste te halen uit je samenwerking met ethische hackers. In deze interactieve sessie geeft de award-winning ethische hacker, Inti De Ceukelaire, reële voorbeelden van hoe cybercriminelen online retailers aanvallen. Bovendien geeft hij zijn beste tips voor een geslaagde samenwerking met cyberonderzoekers (white hat of ethische hackers) om je webshop het hele jaar door zo goed mogelijk te beveiligen.
Het webinar is gratis voor iedereen, maar inschrijven is verplicht. Schrijf je dus vandaag nog in! Opgelet: de webinar wordt in het Engels gegeven.