“2021 was een zeer succesvol jaar voor Hugo Boss“, zegt CEO Daniel Grieder. Het Duitse modelabel haalde in het vierde kwartaal liefst de helft meer omzet, voor het bedrijf een bewijs dat de vernieuwingsstrategie aanslaat.
Nieuwe strategie van start
In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte modemerk Hugo Boss ruim de helft meer omzet dan een jaar eerder. Dat heeft veel met de heropeningen na de coronapandemie te maken, maar zelfs in vergelijking met pre-coronajaar 2019 lag de omzet 12% hoger. Consumenten hadden opnieuw vertrouwen en kochten zich nieuwe outfits voor de feestdagen: vooral Europa en Noord- en Zuid-Amerika presteerder bijzonder sterk.
Hugo Boss heeft in 2021 ook belangrijke stappen gezet in de uitrol van een nieuwe ‘Claim 5’-groeistrategie. Het Duitse modehuis gaat voor een nieuwe look in de winkels en voor jongere kleding. Ook is het de bedoeling een “toonaangevend premium tech-gedreven modeplatform” te worden. Online was in het vierde kwartaal goed voor 20% van alle omzet.
Amper nog verschil met 2019
Over het hele jaar verwacht het modehuis een omzet van 2,79 miljard euro, goed voor een stijging van 43% ten opzichte van 2020. In vergelijking met 2019 is dat maar 1% minder. Het bedrijf overtreft zo zijn eigen doelstelling. Wel hinkt de winst nog wat achterop: naarmate de omzet verbeterde, begon ook de winst zich in de loop van het jaar te herstellen. Van het verwachte EBIT van 228 miljoen euro zal liefst 100 miljoen euro uit het vierde kwartaal komen.
In de komende weken rolt Hugo Boss nog een nieuwe huisstijl uit. Consumenten kunnen zich ook verwachten aan de lancering van de grootste Boss- en Hugo marketingcampagnes in de geschiedenis van het bedrijf, schrijft FashionUnited. Tegelijkertijd brengt de groep zijn productie dichterbij huis, om minder gevoelig te zijn voor storingen in de mondiale toeleveringsketen. Het bedrijf investeert met name sterk in extra werknemers en productiecapaciteit in Turkije.