De Slegte maakt comeback
Het nieuws van de doorstart onder de oorspronkelijke vlag werd gemeld door het Nederlandse persbureau ANP en is door Kris Landuyt, de zaakvoerder van De Slegte Wapper Antwerpen, aan persbureau Belga bevestigd.
De Slegte dreigde te verdwijnen na de overname door Procures en de naamswijziging tot Polare, maar nu keert De Slegte dus terug: de winkels in Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen blijven hun vertrouwde activiteiten ontplooien en ze gebruiken weer de oude naam, De Slegte.
Aanbod nieuwe boeken blijft
Boekenliefhebbers zullen bij De Slegte terechtkunnen voor de aan- en verkoop van tweedehandsboeken, studieboeken en voordeelboeken. “Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en een centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten“, zegt Kris Landuyt.
“Ook het aanbod nieuwe boeken blijft“, bevestigt Jan Bernard de Slegte: “We bekijken nu hoe we de bevoorrading zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren”, want door het wegvallen van het hoofdkantoor kan het nog even duren alvorens de boekhandels weer volop nieuwe boeken aangeleverd krijgen. De keten werkt ook volop aan een nieuwe website, want “ook online wil De Slegte een rol blijven spelen”.
Mislukt Nederlands avontuur
Met de doorstart komt er meteen een einde aan een ‘mislukt’ Nederlands avontuur, dat eind 2011 begon toen het Nederlandse investeringsvehikel ProCures de Belgische boekenketen kocht en die later samensmolt met de Nederlandse boekenwinkels van Selexyz onder de nieuwe naam Polare.
De nieuwe eigenaar had grootse plannen met de Belgisch-Nederlandse boekencombinatie, maar kon die niet waar maken. Uiteindelijk moest Polare de boeken neerleggen en moest voor alle stukjes van de voormalige keten een oplossing worden gezocht.