Meubelen Heylen en zusterbedrijf De Prijzenklopper hebben vorige week bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Volgens oprichter Denis Heylen ligt corona aan de basis van de financiële problemen.
Nederlands cliënteel blijft weg
Meubelen Heylen heeft toonzalen in Peer en Kortenberg, De Prijzenklopper is gevestigd in Hechtel-Eksel. Beide retailers vragen nu tijdelijke bescherming tegen schuldeisers. Door de coronamaatregelen zagen de ‘grenswinkels’ de omzet fel terugvallen, zegt oprichter Denis Heylen in Het Nieuwsblad. “Corona heeft onze trouwe Nederlandse klanten aan de grens tegengehouden. Door het sluiten van de grenzen konden wij hen niet meer ontvangen. Dat heeft een enorme hap uit onze omzet gehaald.”
Via de WCO-procedure hoopt Heylen het bedrijf weer in veiliger financieel vaarwater te loodsen. “De bedoeling is om in vier maanden tijd een kapitaalsinjectie te organiseren, zodat we onze schulden weer kunnen aanzuiveren.” Die schulden zouden zich voornamelijk situeren binnen de groep zelf en bij de belastingen, en dus niet zozeer bij leveranciers. De meubelgroep verwacht dat de Ondernemingsrechtbank binnen de enkele dagen de tijdelijke bescherming zal toekennen.
Intussen blijven de winkels wel gewoon open. “We zijn er zeker van dat we ook deze tegenslag weer te boven zullen komen”, luidt het.
Meubelen Heylen werd opgericht in 1970 door Denis Heylen. Zoon Koen is sinds enkele jaren zaakvoerder. Het familiebedrijf stelt een vijftigtal mensen tewerk.