Omdat een volwaardige editie van voedingsvakbeurs Tavola in maart 2021 niet realistisch lijkt, hebben de organisatoren besloten om het evenement uit te stellen naar 2022. In afwachting stellen ze twee alternatieven voor.
Duidelijkheid geven
Aanvankelijk hadden ze nog gehoopt op één jaar uitstel, maar de recente evolutie van de pandemie en de maatregelen van de Belgische overheid geven de organisatoren van Tavola weinig hoop: een volwaardige editie van de vakbeurs in maart 2021 lijkt erg onwaarschijnlijk. “Hoezeer we het bijgevolg ook zelf betreuren, maar om nu al zekerheid en duidelijkheid te kunnen geven, hebben wij moeten beslissen om Tavola uit te stellen naar 20-21-22 maart 2022,” stelt Kortrijk Xpo in een persbericht.
Om exposanten en inkopers in tussentijd toch de kans te bieden om elkaar te ontmoeten, heeft de beurs twee oplossingen ontwikkeld. Er komt een online productdirectory met de naam Tavola Online, waar fabrikanten hun producten en nieuwigheden aan klanten kunnen voorstellen. En in september, tijdens de vakbeurzen Broodway & Meat Expo, voorziet Kortrijk Xpo één hall voor premium food & drinks, onder de noemer A Taste Of Tavola: een kleinschalig en exclusief voorproefje op de ‘echte’ Tavola, voornamelijk gericht op Belgische aankopers uit de retail, groothandel, speciaalzaken en foodservice die traditioneel Tavola bezoeken.