De Brusselse pizzaketen Mamma Roma lanceert dit jaar een nieuw concept, opent minstens drie nieuwe restaurants in Vlaanderen en sluit akkoorden af met enkele grote supermarktketens. Een mogelijke overname door Dr. Oetker is echter definitief van de baan.
Antwerpen, Brugge en Gent
Mamma Roma heeft een moeilijk jaar achter de rug als gevolg van een conflict tussen aandeelhouders. CEO Eddy Bauts, die sinds begin 2018 aan het roer staat, blijft echter niet bij de pakken zitten: hij plant een grote herlancering, zo vertelt hij aan de krant La Libre Belgique. De restaurants krijgen een nieuw concept en een nieuw logo, de recepten worden verbeterd en de pizza’s zullen ook in meer supermarkten worden verkocht.
De vestiging aan het Brusselse Jourdanplein krijgt als eerste het nieuwe concept, dat het artisanale karakter van de producten sterker zal benadrukken. De onrendabele vestiging in Boondaal gaat dicht, maar openingen zijn dit jaar gepland in Antwerpen, Brugge en Gent, waardoor het aantal restaurants op zes komt. In Wallonië staat Luik hoog op het verlanglijstje.
Food corners
Voorts opent Mamma Roma ‘food corners’ in Total-tankstations langs de snelwegen: er zijn er al drie operationeel en er volgen er nog negen de komende maanden. Ook wil het enseigne zich integreren in bedrijfsrestaurants, zoals aan de Universiteit van Luik en op de hoofdzetel van Nike. Bovendien verschijnen de pizza’s steeds vaker in de supermarkt. Er was al een akkoord met Carrefour en Delitraiteur, maar daar komt nu ook Monoprix bij in Frankrijk. Bovendien is het bedrijf in ver gevorderde gesprekken met twee andere Belgische retailers.
Ondanks die goede vooruitzichten blijft een conflict aanslepen met drie minderheidsaandeelhouders, die een rechtszaak hebben aangespannen en die een hoge prijs eisen voor hun resterende aandelen. Toch wil de pizzaketen op eigen kracht verder, ondanks de geruchten over een mogelijke overname door producent Dr. Oetker. Er zijn inderdaad gesprekken geweest tussen beide bedrijven, maar er was nooit sprake van een overname en de aandeelhouders wensen dit ook niet, zo blijkt nu.