Coca-Cola investeert 27,9 miljoen euro in een nieuwe productielijn voor blikjes in haar Gentse productievestiging. De fabriek werd recent gemoderniseerd en staat in voor zo’n 210 miljoen liter drank per jaar.
Zesde productielijn in Gent
Coca-Cola European Partners, de bottelarijgroep van Coca-Cola, gaat in Gent een derde lijn voor blikjes installeren. De werken starten in januari en in het najaar van 2019 zou alles operationeel moeten zijn. Dat maakt de frisdrankreus bekend naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van haar productie- en distributievestiging in Gent. De voorbije jaren werd de fabriek ook gemoderniseerd, samen goed voor een investering van ruim 100 miljoen euro op drie jaar tijd.
“De nieuwe bliklijn zal draaien aan een snelheid van 120.000 blikjes per uur en verschillende blikformaten produceren, waaronder de smallere en kleinere blikjes. Zo blijven we ons aanpassen aan de evoluerende markt en de vraag van klanten en consumenten”, zegt productiedirecteur Bernard Santens. Jaarlijks wordt in Gent bijna 210 miljoen liter drank geproduceerd. Naast de twee (binnenkort drie) blikjeslijnen zijn er ook een productielijn voor glas en twee voor sappen.
Coca-Cola verspreidt recyclageboodschap
Vanaf vandaag rijden ook tien vrachtwagens rond met een recyclageboodschap, met de steun van Mooimakers en Wallonie Plus Propre, die meer mensen moet aanzetten om ook onderweg hun lege verpakkingen te sorteren. Voortaan geeft Coca-Cola geeft op het einde van elke tv-spot bovendien een “recycle me”-boodschap mee, net zoals op de doppen van de plastic verpakkingen.
De acties passen in het duurzaamheidsplan ‘This is Forward’ van Coca-Cola. “We hebben een duidelijke visie op verpakkingen. Onze verpakkingen – glas, blik, plastic – zijn 100% recycleerbaar. We engageren ons om tegen 2025 al onze verpakkingen terug in te zamelen voor recyclage, zodat ze niet eindigen als zwerfvuil, maar worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Tegen 2025 willen we dat elke plastic fles die we op de markt zetten, gemaakt is van 50% gerecycleerd materiaal”, legt countrydirector Etienne Gossart uit.