‘Wat we zelf doen, …’
De opstart van een eigen bakkerij past in de strategie van Colruyt om greep te krijgen op zijn toelevering. Zo betrekt het bedrijf zijn vleeswaren al bij dochtermaatschappij Vlevico, bottelt het zijn eigen wijn, versnijdt het zelf kaas en brandt het zijn eigen koffie.
Voor de bakkerij gaat Colruyt samenwerken met bakkerijgroep Roelandt uit Zele in de gemeenschappelijke onderneming Roecol. Beide nemen 50% van de aandelen in de firma. Roelandt brengt de kennis in, Colruyt het cliënteel en de logistiek. Roelandt is al jarenlang ‘gewoon’ leverancier van Colruyt.
Veertig nieuwe jobs in Lokeren
De nieuwe bakkerij zal worden gebouwd in Lokeren, waar Roelandt al een vestiging heeft. Er komen twee nieuwe bakkerijlijnen die het brood ’s avonds en ’s nachts bakken, om de volgende ochtend vers aan te leveren in de winkels van Colruyt en Okay. Voor de productie worden veertig mensen aangetrokken.
Colruyt-partner Roelandt werd twee generaties geleden opgestart als een klassieke dorpsbakkerij. Vandaag heeft de onderneming drie vestigingen: Zele, Lokeren en Hamme. Via die eerste drie bakkerijen wil Roelandt zijn ander cliënteel, waaronder ook andere warenhuizen, blijven beleveren.