Investeringsfonds CIM Capital heeft met de curatoren een akkoord bereikt over een doorstart van de failliete restaurantketen Lunch Garden. De nieuwe eigenaar wil 41 van de 62 vestigingen heropenen.
41 restaurants gered
Zowat 430 medewerkers zullen aan de slag kunnen blijven bij Lunch Garden. Dat meldt het bedrijf woensdag. CIM Capital, het Antwerpse investeringsfonds van Marc Van Hool, heeft met de curatoren een akkoord bereikt over een doorstart voor de keten, die afgelopen dinsdag failliet werd verklaard. 41 van de 62 vestigingen zouden weer opengaan: 24 in eigen beheer en 17 in franchise.
Deze vestigingen worden gered: Nivelles, Tournai Bastions, Wijnegem, Kuringen, Mons, Jambes, Lier, Ninove, Fléron, Schoten, Bierges, Webbekom, Haine-St.-Pierre, Herstal, Drogenbos, Oostakker, Jemappes, Bomerée, Zemst (Mechelen), Korbeek-Lo, Marche, Brugge B-Park, Sint-Maarten Brasserie, Imelda Brasserie, Genk, Tienen, Soignies, Eupen, St. Eloois, Borsbeek, Jumet, Couillet, Ternat, Wépion, Waterloo, Ans, Boncelles, Turnhout, Gosselies, Kraainem, Rocourt.
Deze lijst verschilt licht van de lijst die we afgelopen maandag publiceerden: de Lunch Garden restaurants in Kortrijk Noord en Olen gaan toch dicht, terwijl de vestiging in Wépion dan weer openblijft.
De snelle doorstart is te danken aan de procedure van het “stille faillissement”, waardoor de overdracht in alle discretie kon gebeuren. Zo kan de onderneming de activiteiten vrijwaren, medewerkers aan boord houden en leveranciers geruststellen. Ook damesmodeketen Cassis Paprika maakte vorig jaar gebruik van deze procedure om snel door te starten met een nieuwe eigenaar.
Lees ook onze analyse: Lunch Garden: waar ging het mis en hoe kan CIM het tij keren?