Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg

Floralux opent tweede megatuincenter in Limburg
Foto: Floralux

Tuincentrum Floralux, in Dadizele goed voor 25.000 m², opent op 1 mei een tweede winkel in het Limburgse Ham. De West-Vlamingen bouwen er een verkooppunt van 15.000 m² op de plaats van het tuincentrum ’t Serreke.

 

12 miljoen euro en 40 jobs

De tweede Floralux is een greenfield-ontwikkeling, al wordt de nieuwbouwsite ingeplant op dezelfde plaats als het voormalige tuincenter ’t Serreke, een oude bekende in de streek. De vestiging wordt 15.000 m² groot en zal een aanbod van liefst 60.000 verschillende referenties voeren.

 

Met de opening gaat een investering van 12 miljoen euro gemoeid. Floralux Limburg zal werk bieden aan veertig mensen en wordt uitgebaat door Marleen Theys, de voormalige eigenares van ’t Serreke die nu ook benoemd is tot operationeel manager van Floralux Limburg.

 

"Economische stimulans voor de regio"

Floralux-CEO Kris Carrein noemt de ligging van de vestiging in Ham erg strategisch op het kruispunt van de drie provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. “De uitzonderlijke investering zal niet alleen een absolute economische stimulans zijn voor de regio, maar tevens een aanzienlijke tewerkstelling creëren”, zegt de topman aan Made in West-Vlaanderen.

 

Floralux in Dadizele is een begrip in West-Vlaanderen en omstreken: het zet in op een zeer ruim productaanbod, op beleving en een familievriendelijk kader. Wat in 1957 als een bloemenzaak begon, is zo uitgegroeid tot een onderneming met 135 medewerkers.